24 /7  storingsdienst 

Telefoon: 0223 693 446

24 /7  storingsdienst 

Telefoon: 0223 693 446

RC2-WK2 inbraakwerende SL500 schuifdeur

SL500 Schuifdeur

Hoogsteder Entrance Systems is uw partner op het gebied van toegangsoplossingen.

Of het nu gaat om een kantoorgebouw, horeca, winkelpand of een bedrijfspand: ongenode gasten houdt u het allerliefst buiten de deur.

Bedrijfspanden in alle vormen zijn nog steeds een zeer geliefd doelwit van inbrekers en gelegenheidsdieven. Het is dan ook erg belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de beveiliging van de buitenschil van uw gebouw, bijvoorbeeld met de inbraak werende schuifdeur van het type: SL500 RC2 

De keuze voor een schuifdeur speelt een belangrijke rol bij de bescherming tegen inbrekers. Maar hoe wordt dat dan bepaald of een toegangsoplossing goed inbraakwerend is? En waar moet u op letten bij de aanschaf van een inbraak werende RC2 schuifdeur.

Hoogsteder Entrance Systems kan u hierbij helpen.

Een RC2 schuifdeur is voorzien van een divers aantal extra beveiligingsfuncties* om uw gebouw te beschermen tegen inbraak maar ook tegen vandalisme. (*)De beveiligingsfuncties vermelden wij niet op onze website)

Wat is dan het verschil tussen RC2 en WK2 klasse Schuifdeur.

De veiligheid van een deur wordt vaak aangeduid met de term Resistance Class (RC) of Weerstand Klasse (WK). Beide termen betekenen exact hetzelfde, het verschil zit echter in de vertaling ervan.

Echter is de RC-klasse gebaseerd op de EN1627 – dit is de Europese normering voor inbraakweerstand van de veiligheidsdeuren. 

De WK-klasse is een Nederlandse normering, gebaseerd op de Nederlandse normering NEN5096.

Hoe hoger de klasse is, hoe beter de schuifdeur tegen inbraak bestand is.

In zowel de EN1627 als in de NEN5096 staat precies aangegeven wanneer een schuifdeur een bepaalde waarde toegewezen krijgt. 

Hoe hoger de classificatie, hoe beter een schuifdeur bestand is tegen inbraak en inbraakpogingen.

Hiervoor moet de schuifdeur echter drie zware testen doorstaan. 

Het verschil tussen een schuifdeur met RC-klasse of WK-klasse hangt dus af van de testen die de schuifdeur heeft doorstaan.

  • 1 De Statische test: hierbij drukt men met persen op iedere hoek van de schuifdeur. Voor WK2 of RC2 betekent dit dat de deur een druk van 300 kilogram moet doorstaan, bij een WK3 of RC3 er een druk geldt van 600 kilogram op iedere hoek van de schuifdeur
  • 2 De Dynamische test: hierbij laat men een gewicht drie maal tegen de schuifdeur aanvallen, zowel in het midden als in elke hoek van de schuifdeur. Een schuifdeur met RC2-klasse doorstaat 50 kilogram bij een valhoogte van 450 millimeter, voor WK2 is een valhoogte van 500 millimeter gebruikelijk en voor een WK3-classificatie geldt een valhoogte van 750 millimeter.
  • 3 De Manuele test: dit is een echte handmatige inbraakpoging, waarbij de verschillen zitten in het gebruikte gereedschap en de tijd die ervoor nodig is om in te breken. RC2-klasse betekent dat er minimaal 15 minuten de tijd is voor de test, met een contacttijd* van minimaal 3 minuten. Daarbij mogen gereedschappen, zoals een schroevendraaier gebruikt worden. Voor WK2 geldt hetzelfde, terwijl er voor WK3 een minimale tijd staat van 20 minuten staat, met een minimale contacttijd* van 5 minuten. Ook worden bij deze test zwaardere gereedschappen gebruikt, zoals een breekijzer of een hamer. Komt men binnen deze minimale tijd niet binnen? Dan is de test goed geslaagd.

* Wat is de contacttijd: dit is de tijd om met licht/zwaar gereedschap de schuifdeur open te krijgen

  • Het verschil tussen de RC-klasse en WK-klasse is de toegelaten afwijking van een schuifdeur ten opzichte van het proefelement waarmee de testen zijn uitgevoerd. Voor het toekennen van een waarde op basis van de EN1627 mag de schuifdeur qua hoogte en breedte maximaal 20% kleiner en 10% groter zijn dan het geteste object. In het geval van de NEN5096 is dat 20% groter en oneindig veel kleiner in breedte en hoogte. Daarnaast wordt de internationale classificatie, RC-klasse, van een schuifdeur met name gebruikt door verzekeringsmaatschappijen, terwijl de nederlandse norm, WK-klasse, over het algemeen gebruikt wordt binnen de bouwsector.

Het Verschil

Het verschil tussen RC2-klasse en WK2-klasse schuifdeur, is dus vrij eenvoudig. Het draait om de bestendigheid van de schuifdeur tegen inbraak. Met een WK-klasse als een RC-klasse is uw bedrijf altijd beter beschermd tegen inbrekers.

De gecertificeerde RC2 inbraakwerende technologie helpt het schuifdeursysteem om indringers buiten de deur te houden. Twee cilindersloten zorgt voor een extra hindernis vanwege het robuuste en geavanceerde haakslot. De SL500 is een ideale toegangsoplossing voor winkels, bedrijfspand,horeca of kantoren. 

Hoogsteder Entrance Systems kan de RC2 schuifdeuren in alle RAL kleuren leveren.

Hoogsteder Entrance Systems heeft altijd een passende toegangsoplossing voor uw gebouw.

Scroll naar boven